Bikefitting

 

Waarom een bikefitting?

Ieder mens is anders, en hoe we op de fiets zitten is heel persoonlijk. Bij een bike fit kijken we individueel naar hoe jij functioneert. Ook houden we rekening met je specifieke doelen. Er is behoorlijk veel af te stellen op een fiets. Al die afstellingen hebben invloed op elkaar. Als je iets met de schoenplaatjes veranderd heeft dit bijvoorbeeld effect op hoe je zit op het zadel. Je kan eigenlijk stellen dat ieder af te stellen onderdeel een deel is van de puzzel van de totale fietspositie. Tijdens de bike fit worden al deze onderdelen zorgvuldig afgesteld zodat jij uiteindelijk een gebalanceerde en dynamische fiets positie zal krijgen op je Racefiets, Mountainbike of gravelbikefiets. Het lichaam wordt zo op de fiets gepositioneerd zodat je er het maximale uit kan halen qua prestatie en comfort. En lichamelijke klachten verminderd of voorkomt.

VOOR WIE:

Wij fitten ieder niveau wielrenner, van de prof die op zoek is naar efficiëntere pedaalslag tot de recreant die gewoon klachtenvrij op de fiets wil zitten. Helaas maken wij nog meer dan eens mee, dat men denkt dat bepaalde klachten ‘er wel bij zouden horen’, terwijl een goede fietsafstelling wonderen blijkt te doen.

Onze bikefitting is ook voor ieder type fiets. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het fitten van wegfietsen, tijdritfietsen, baanfietsen, ATB`s en gravelbikes.

HOE WIJ HET DOEN:

Wij kijken niet alleen naar de fietsafstelling, maar beginnen eventueel zelfs met een analyse van het volledige lichaam .

  • Intakegesprek en uitgebreide lichamelijk screening
  • Zitbotbreedte
  • Schoenplaatjes afstelling
  • Bikefitting rapport met de nieuwe fietsafstelling.
  • Voor zover mogelijk het meteen aanpassen van de fietsafstelling
  • Uitgebreide range aan zadels


Wil je gebruik maken van een bikefitting, maak dan een afspraak!!

Bel naar 024-3977477 en wij plannen deze fitting voor u in.

Wij doen de bikefitting alleen op doordeweekse dagen en in de ochtend.

Wij vragen hier €50.- voor en mocht u een nieuwe fiets bij ons kopen, wordt dit bedrag in mindering gebracht.


Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.